Za izradu Cute kuta koristimo četiri materijala; kako bismo ti olakšali odabir, donosimo prednosti i mane svakog od njih.

 

Pamuk

⭐️ sastav: 100% pamuk

⭐️ maksimalna preporučena temperatura pranja: 95°C

⭐️ skupljanje: do 3% po dužini

⭐️ težina: 200 g/m2

Velik broj Cute modela je izrađen od stopostotnog pamuka koji biraš zbog prozračnosti i zaljubljenosti u prirodne materijale. U pamuku koža najlakše diše i vrlo je ugodan na koži. Ipak, velik broj kupaca radije bira mješavinu jer je kod pamuka peglanje neizbježno i brzo se gužva. U pranju je normalno da se za nijansu skupi, ali je karakteristično i opuštanje pamuka prilikom nošenja. Gotovo su svi pamučni modeli bijele boje; jedini su izuzetak naše azurne pandice.

 

Mješavina

⭐️ sastav: 60% pamuk, 40% PES

⭐️ maksimalna preporučena temperatura pranja: 60°C

⭐️ skupljanje: do 3% po dužini

⭐️ težina: 165 g/m2

Naša mješavina dolazi u 15 boja i rado ju biraju sve struke; modeli od mješavine najbrojniji su i sigurno ćete među njima naći ono što tražite. Nekima prednost, a nekima mana, je to što se prilikom nošenja manje opuste od 100% pamučnih modela pa se i u pranju manje skupljaju. Svaki je materijal nakon nekoliko pranja mekši i ugodniji, tako i naša mješavina.

Silky softTM

⭐️ sastav: 55% pamuk, 45% PES

⭐️ maksimalna preporučena temperatura pranja: 95°C

⭐️ skupljanje: do 3% po dužini

⭐️ težina: 210 g/m2

Materijal Silky SoftTM je satenskog tkanja i odličan je za nošenje jer se ne gužva, ali i za održavanje jer se lako pegla. Mana satenskog tkanja je moguća pojava mucica koje bismo usporedili s onima na vunenim vestama. Prilikom testiranja primijetili smo da su eventualne mucice bile manje vidljive nakon korištenja ljepljivog valjka za odjeću i peglanja.

 

FiberFlexTM

⭐️ sastav: 3% elastin, 52% pamuk, 43% PES

⭐️ maksimalna preporučena temperatura pranja: 60°C

⭐️ skupljanje: do 1.5% po dužini

⭐️ težina: 155 g/m2

FiberFlexTM je prvi materijal s elastinom i najlakši je materijal dosad. Bogat je pamukom i rasteže se u dva smjera čime pruža udobnost u svakom trenutku nošenja. Zbog svoje je prozračnosti FiberFlexTM za nijansu prozirniji od ostalih materijala, ali je velika prednost elastičnost u kojoj ćeš moći uživati. Na testiranjima se pokazao pogodnim i za pranje na 90°C stupnjeva, ali preporučujemo pranje na 60°C kako bi tvoje kute što duže izgledale kao da ih prvi put nosiš.